Sociale projecten

GenkerFolies, wordt jaarlijks georganiseerd om sociale projecten financieel te ondersteunen

 

  • Iedereen heeft recht op onderwijs. Maar de kansen zijn niet voor iedereen dezelfde. Soms gaat het moeilijk op school en is er geen (of weinig) hulp bij het studeren in de directe omgeving. De vrijwilligers van VZW Auxilia maken hier het verschil! Eén uur per week kan maken dat iemand echte onderwijskansen krijgt, groeit en daardoor meer mogelijkheden voor de toekomst heeft. Er zijn in Limburg 420 vrijwilligers actief met 720 kwetsbare kinderen. De begeleiders gaan aan huis na de schooluren en helpen de kinderen hun schoolachterstand weg te werken. Dankzij de steun van Rotary zullen de begeleiders educatieve pakketten ter beschikking krijgen die ze kunnen gebruiken bij alle kinderen die ze begeleiden. Om de motivatie van de kinderen en vrijwilligers te verhogen worden deze “pretpakketten” genoemd. Dankzij deze pakketten wordt, met eenvoudige middelen, zoals speelkaarten of dobbelstenen, rekenen of taal op een motiverende en leerrijke manier ingeoefend met het kind. Deze pretpakketten bevatten andere dingen dan de schoolboeken en zijn dus 100% complementair.

 

  • De KRC Genk Welzijnscup, powered by Rotary Genk: een vaste waarde! Met een voetbalcompetitie tussen inmiddels 13 jeugdinstellingen wordt aan 160 sociaal kwetsbare kinderen zelfvertrouwen, respect maar vooral discipline en fairplay bijgebracht.

  • BOOST 4 KIDS van Vincentius. Met dit project gaat Vincentius de kinderwerking centraal stellen in de volledige werking. Door het vroegtijdig detecteren van noden en hierop adequaat in te spelen wil Vincentius extra kansen creëren en op die manier deze kwetsbare kinderen de mogelijkheid bieden om de cirkel van armoede te doorbreken.

Genkerfolies

"GenkerFolies - The Anniversary Edition 2022" is een organisatie met een groot hart.

De opbrengst van deze avond gaat naar de VZW Auxilia en de KRC Genk Welzijnscup, powered by Rotary Genk.

Het programma bekijken

Het sociaal project bekijken

Tickets kopen